Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مازند مجلس»
2024-04-28@22:32:36 GMT

پاسخ گمرک به ادعای یکی از کاندیداهای ریاست‌جمهوری

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۶۸۴۳۱

پاسخ گمرک به ادعای یکی از کاندیداهای ریاست‌جمهوری

مازندمجلس: گمرک جمهوری اسلامی ایران به دنبال فرمایشات مقام معظم رهبری در روزهای نخست سال جاری مبنی بر تجهیز گمرکات به دستگاه‌های ایکس ری اقدام به برنامه‌ریزی برای خرید ١٩ دستگاه ایکس ری کرده است.

طبق اعلام گمرک ایران، این ۱۹ دستگاه ایکس ری کانتینری در مرحله خرید، حمل و در مرحله تجهیز سازه است که شامل دو دستگاه ایکس ری پیشرفته پرسرعت در مراحل تحویل به گمرک بوده و یکی از آنها تحویل و به بندرعباس منتقل شده و انجام تشریفات قانونی تعدادی از آنها از طریق بومی سازی و استفاده از توان صنایع داخلی و دانش و تخصص مهندسین کشور و امکانات داخل صورت پذیرفته است و اواخر سال گذشته سفارش تولید ۵ دستگاه ایکس ری کامیونی به وزارت دفاع داده شده و قرارداد آن نیز منعقد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال‌های فعالیت دولت یازدهم تعداد دستگاه‌های ایکس ری کامیونی به دو برابر قبل افزایش یافته و در حال حاضر تعداد ۱۲ دستگاه ایکس ری کامیونی در گمرکات اجرائی با حداکثر ظرفیت فعال و در حال بهره‌برداری است.

بر اساس آنچه گمرک ایران اعلام کرده است، اقدامات صورت پذیرفته در جهت مبارزه با پولشویی و قاچاق، کشفیات کالای قاچاق، مواد مخدر و پیش سازها به شرح زیر است:"

علاوه بر پیاده سازی سامانه‌های مکانیزه و نیز سامانه جامع گمرکی که از جمله اقدامات موثر صورت پذیرفته طی سال‌های اخیر در جهت مبارزه مجدانه با قاچاق کالا و مواد مخدر است، اعمال مدیریت ریسک، تقاطع گیری اطلاعاتی، بهره گیری از تجهیزات کنترلی پیشرفته و سگ‌های مواد یاب و غیره منجر به کشف قابل توجهی در قاچاق کالا و مواد مخدر و همچنین قاچاق انسان نیز شد.

در این راستا گمرک جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های اخیر تعداد ۵ دستگاه ایکس ری کامیونی از محل منابع مالی داخلی خود خریداری و در گمرکات اجرایی نصب کرده است و در حال حاضر تعداد ۱۲ دستگاه ایکس ری کامیونی در گمرکات فعال و در حال بهره برداری است که در سال‌های اخیر به دو برابر افزایش یافته است.

همچنین دو دستگاه ایکس ری پیشرفته پر سرعت در مراحل تحویل به گمرک بوده و انجام تشریفات قانونی تامین پنج دستگاه دیگر از طریق وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با استفاده از دانش و تخصص مهندسین داخلی و امکانات داخل کشورصورت پذیرفته است .

از سوی دیگر، بهره‌برداری بهینه از دستگاه‌‏های کنترلی پیشرفته در جهت کشف قاچاق انسان در سال ۱۳۹۵ منجر به کشف ۵۰ مورد قاچاق انسان در گمرک بازرگان شده است.

تعداد سگ های موادیاب ۲۱ قلاده آماده به کار که ۱۰ قلاده در سال ۹۵ خریداری و آموزش داده شده است.

علاوه بر این در حال حاضر ۸۹ هزار دستگاه موقعیت یاب (GPS) برروی کامیون‌های ترانزیتی نصب و تبادل اطلاعات آنها با سامانه‌های موجود میسر است.

استفاده از پلمپ الکترونیکی در محموله‌های ترانزیتی و بکارگیری تکنولوژی RFIDجهت کنترل پته. های عبور محموله های وارداتی د رگلوگاه های نیروی انتظامی از دیگر اقدامات صورت پذیرفته است.

همچنین به منظور اقدامات پیشگیرانه با صدور بخش نامه‌‏های متعدد در ارتباط با اجرای صحیح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، آموزش مداوم کارکنان و راه اندازی و بهره برداری از سامانه جعل و سایر اقدامات مقتضی، سعی در کاهش قاچاق کالا و تخلفات مربوطه شده است.

بر اساس گزارش گمرک ایران، تعداد پرونده‏‌های قاچاق کالا در سال ۱۳۹۵ در حدود ۱۶۷۶ فقره به ارزش تقریبی ۱۹۹۶ میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال ۱۳۹۴ علیرغم کاهش ۱.۸ درصد در تعداد پرونده ها، ۵۱.۴ درصد در ارزش کالا افزایش داشته است.

در گذشته به علت عدم وجود سیستم های کنترلی و نظارت لازم بر تشریفات گمرکی میزان ارزش کل پرونده های قاچاق مکشوفه ۴۰۰ میلیارد ریال بوده است.

در حالیکه با اجرای سامانه‌های الکترونیکی و اصلاح و کنترل فرآیندها در سال ۱۳۹۴ این شاخص به رقم ۱۶۲۳ میلیارد ریال افزایش یافته که حاکی از رشد بالغ بر ۳۰۰ درصدی است.

میزان کشفیات انواع مواد مخدر، روانگردان و پیش سازهای مواد مخدر طی سال ۹۵ به میزان ۲۸ تن بوده و مطابق با آخرین گزارش منتشره توسط دفتر اطلاعات منطقه‌ای سازمان جهانی گمرک (RILO A/P)، کشور ایران بیشترین کشفیات قاچاق کالا و مواد مخدر را در بین کشورها به خود اختصاص داده است و در رتبه سوم قرار گرفته است".

مصطفی میرسلیم در بخشی از توضیحات خود در سومین مناظره انتخاباتی در واکنش به توضیحات اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهوری، امکانات مبارزه با قاچاق را نقد کرد و زیر سوال برد.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۶۸۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل

سردار جواد تقوی افزود: در تداوم اجرای طرح تشدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرحله جدید این طرح سراسری امسال با اولویت نظارت و پایش انبار‌ها و محل دپو کالای قاچاق، با حداکثر توان و بهره مندی از امکانات و تجهیزات نیروی انتظامی در استان اردبیل اجرا شد.

او با اشاره به تلاش مسئولانه و جهادی پلیس استان اردبیل در مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سلب تحرک از قاچاقچیان و ناامن کنندگان اقتصاد کشور، اظهار کرد: در این مرحله از طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس استان اردبیل موفق شد، ۲ هزار و ۵۵۵ قلم انواع دارو، چهار هزار متر پارچه، ۲۵ تن گندم و هفت تن و ۵۶۰ کیلوگرم آرد کشف و ضبط کند.

فرمانده انتظامی استان اردبیل کشف ۶ تن انواع چوب آلات جنگلی، چهار تن و ۷۵۰ کیلوگرم کود شیمیایی، ۸۰ هزار بسته قهوه، یک دستگاه موتورسیکلت، ۱۲۰ قوطی نوشابه خارجی، ۲۸۰ لیتر سوخت و ۱۲ هزار و ۸۷۰ قلم انواع دیگر کالای قاچاق را از جمله دیگر کشفیات ماموران نیروی انتظامی استان اردبیل در این طرح عنوان کرد.

سردار تقوی اظهار کرد: کارشناسان ارزش این کشفیات را در مجموع ۵۶ میلیارد و ۶۰۵ میلیون ریال اعلام کردند.

او بیان کرد: با اجرای این مرحله از طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان اردبیل ۱۳ نفر دستگیر و ۱۰ دستگاه خودرو چاقچیان توقیف شد.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با اشاره به پلمب ۲ انبار در این طرح با دستور مراجع قضایی، اضافه کرد: تمامی متهمان دستگیر شده با تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی و رسیدگی تحویل دستگاه قضایی شدند.

سردار تقوی ادامه داد: خرید و فروش و حمل یا نگهداری کالا خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب می‌شود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

او پدیده قاچاق و هرگونه فعالیت‌های اقتصادی غیرقانونی را موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور دانست و افزود: برخورد با فرصت‌طلبان و سوء‌استفاده‌کنندگان و مفسدان اقتصادی از اولویت‌های نیروی انتظامی است.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با تاکید به برخورد قاطع و قانونی پلیس با قاچاقچیان، سودجویان و محتکران از شهروندان خواست هرگونه موارد مشکوک در خصوص احتکار و قاچاق کالا را از طریق سامانه ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • کشف ۱۰ تن انواع خوراک آبزیان خارجى قاچاق در مراغه
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت های دانش بنیان
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت‌های دانش‌بنیان