Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس انتخابات بی‌باک:

مهمترین اخبار رسمی و غیررسمی از انتخابات ۹۶ را هرروز به‌‌‌صورت زنده در این خبر دنبال کنید.

به گزارش بی باک، 29 اردیبهشت 1396 انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار می‌شود.

طبق برنامه اعلام‌شده توسط وزارت کشور، روز 22 فروردین، دستور شروع انتخابات توسط وزیر کشور صادر و از همان روز نیز هیئت اجرایی توسط فرمانداری‌ها تشکیل و ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری نیز آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثبت‌نام‌ داوطلبان از روز 22 فروردین آغاز شدهو تا 26 فروردین به‌مدت 5 روز ادامه خواهد یافت؛ همچنین با پایان یافتن زمان ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری، کار شورای نگهبان رسماً آغاز می‌شود و از 27 تا 31 فروردین، این شورا بی‌وقفه کار بررسی صلاحیت‌های کاندیداهای ریاست‌جمهوری را ادامه می‌دهد که این زمان 5روزه تا 5 روز دیگر هم طبق قانون قابل تمدید است، اما نهایتاً وزارت کشور در روز 6 تا 7 اردیبهشت، موظف است اسامی نهایی نامزدهای احراز صلاحیت شده ریاست‌جمهوری 96 را اعلام رسمی کند.

در ادامه این روند نیز کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری طبق اعلام قبلی می‌توانند از 8 تا 27 اردیبهشت 96 به تبلیغ برنامه‌های خود بپردازند، اما این تبلیغات در روز 28 اردیبهشت پایان خواهد یافت و نهایتاً در روز 29 اردیبهشت سال 96 انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور برگزار می‌شود.

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم برای دسترسی آسان مخاطبان، مهمترین اخبار رسمی و غیررسمی مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری 96 و پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا را به‌صورت زنده در همین خبر به‌روز رسانی می‌کند.

برای مشاهده اخبار جدیدی که در این خبر قرار داده شده، صفحه خود را به‌روز رسانی کنید . . . .

جلیلی: نیامدم تا نیروهای انقلاب تجمیع شوند

سعید جلیلی گفته علتی که در این عرصه وارد نشده، این بوده که نیروهای انقلابی تجمیع شوند تا گفتمان انقلاب به درستی شکل بگیرد، زیرا در بین نامزدها حتما یک نفر نسبت به دیگران اصلح است.

محمدی: جلیلی و بذرپاش درس تاریخی دادند

09:12- عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب با اشاره به عدم ثبت‌نام بذرپاش و جلیلی در انتخابات ریاست‌جمهوری گفته که این دو درسی تاریخی به برخی‌ها دادند.

نمره کابینه «روحانی» 14 است

00:02- داوطلب اصلاح‌طلب انتخابات ریاست‌جمهوری می‌گوید که به عملکرد کابینه روحانی نمره 14 می‌دهد.

به زودی؛ نشست مشترک 4 نامزد جبهه مردمی با شورای مرکزی

22:27- سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی از برگزاری نشست مشترک 4 نامزد این جبهه با شورای مرکزی خبر داد.

بررسی فعالیت تبلیغاتی 4 نامزد «جبهه مردمی» و تشکیل ستاد کاندیداها

19:44- دهمین نشست شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی عصر روز یکشنبه 27 فروردین طبق روال هفته‌های گذشته به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن رحیمیان و با حضور اعضای شورای مرکزی برگزار شد.

در این جلسه درباره فعالیت تبلیغاتی 4 نامزد جبهه مردمی و نیز تشکیل ستاد کاندیداها بحث و تبادل‌نظر صورت گرفت.

محسن رضایی: عذرم را بپذیرید/ وحدت بر کاندیداتوری من مقدم بود

16:44- محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به تقاضاهای مردمی که در نامه‌ها و طومارها و یا در کامنت‌های متعدد در فضای مجازی در هفته گذشته، از او خواسته بودند در انتخابات شرکت کند پیامی صادر کرد و اعلام کرد که از اینکه در مقابل فشارها و اصرارهای شما مقاومت کردم و برای ثبت‌نام به وزارت کشور نرفتم، عذر مرا بپذیرید.

امیدوارم این اقدام مرا حمل بر بی‌مسؤولیتی نکنید. هر چند که بیش از سال‌های 92 و 88 برای نجات اقتصاد و بازگشت کارآمدی جمعی به اداره کشور احساس تکلیف می‌کنم، اما بپذیرید که در شرایط کنونی وحدت بر کاندیداتوری من مقدم بود.

کاندیدای نهایی جبهه مردمی تا 20 اردیبهشت معرفی می‌شود

16:22-سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب گفت: باید تا قبل از 20 اردیبهشت به کاندیدای نهایی برسیم. (لینک)

حبیبی: دولت از «خرید رای» پرهیز کند

16:22- محمدنبی حبیبی گفت: دولت یازدهم از اقداماتی ولو بنام محرومان که شائبه خرید رأی اقشار ضعیف جامعه را بوجود می‌آورد حذر کند. (لینک)

ایمانی: کاندیداتوری جهانگیری در انتخابات ریاست‌جمهوری توهین به ملت است

56 : 15- یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: برای اولین بار جهانگیری بدعتی زشت را بنا نهاده و این توهین به رای دهنگان است.(لینک)

عفت مرعشی و فاطمه هاشمی رفسنجانی به انگلیس رفتند

54 : 13- همسر و دختر مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز، 32 روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم کشور را به مقصد انگلیس ترک کردند.(لینک)

آغاز به کار ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات/ آیت الله مدرسی شورای نگهبان تلاش می‌کند داوطلبان را با حداقل صلاحیت‌ها تایید کند

52 : 12- ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم پیش از ظهر امروز در مراسمی آغاز به کار کرد. آیت الله مدرسی یزدی عضو فقهای شورای نگهبان در این مراسم گفت که شورای نگهبان تلاش می‌کند داوطلبان را با حداقل صلاحیت‌ها تایید کند. (لینک)

احتمال ارائه 2 لیست توسط اصلاح‌طلبان برای انتخابات شوراها

08 : 10 - رهامی رئیس کمیته انتخابات احزاب اصلاح‌طلب گفت: تلاشمان این است ائتلافی با شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تشکیل دهیم اما ارائه لیست جدا هم ممکن است. (لینک)

نیکزاد: برای پیروزی نیروهای انقلاب در انتخابات ثبت‌نام نکردم

44 : 09 - وزیر سابق راه شهرسازی در پیامی درباره انصرافش از نامزدی در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری توضیح داد.(لینک)

18:52 - فرصت 5 روزه نام‌نویسی از داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری ساعت 18 امروز پایان یافت. رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که 1636 نفر در این دوره ثبت‌نام کردند.

18:25 - نماینده مردم تهران در مجلس نهم از کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری انصرف داد.

18:13 - قالیباف با بیان اینکه 5 میلیون شغل ایجاد خواهم کرد و نظام مالیاتی را به نفع 96 درصد مردم تغییر می‌دهم، افزود: برنامه‌ای مدون و دقیق برای حل مشکلات فوری اقشار کم درآمد اجرا می‌کنم.

18:00 - اسحاق جهانگیری معاون اول دولت، با حضور در ستاد انتخابات کشور، داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد.

17:50 - تصمیم سعید جلیلی برای عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری قطعی شده است. (لینک)

17:33 - صبح امروز برخی چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب با حجت‌الاسلام حسن روحانی دیدار کرده و درباره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت‌وگو کردند.

این افراد به روحانی گفته‌اند مناسب است که گزینه‌‌های پوششی در کنار شما باشند. به گفته این منبع مطلع، چهره‌هایی که اصلاح‌طلبان به او برای کاندیداتوری پیشنهاد کردند اسحاق جهانگیری، محمدجواد ظریف، ملک‌زاده، زنگنه و حبیب‌الله بی‌طرف بودند.(لینک)

17:23 - محمدباقر قالیباف شهردار تهران بعد از ظهر امروز برای ثبت‌نام در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری وارد ستاد انتخابات کشور شد. (لینک)

یک اصلاح‌طلب دیگر ثبت نام کرد/رهامی: مستقل آمده‌ام و پوششی نیستم

17:07 - یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد و گفت که مستقل آمده و پوششی نیست. (لینک)

مجلس ایام انتخابات تعطیل است

29: 15 - سخنگوی هیئت رئیسه مجلس به تسنیم گفت که مجلس در ایام انتخابات جلسه علنی ندارد. (لینک)

استاندار معزول روحانی داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری شد

04: 14 - عبدالحسن مقتدایی با حضور در ستاد انتخابات کشور در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌‌جمهوری ثبت‌نام کرد. (لینک)

ثبت نام 1361 دواطلب تا ساعت 14 امروز

47: 13 -دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: تاکنون 1290 داوطلب در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم ثبت‌نام کرده‌اند. همچنین رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که تا ساعت 14 امروز 1361 نفر داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شده اند. (لینک)

محمد عباسی در حمایت از رئیسی انصراف داد

46: 13 - وزیر ورزش دولت دهم در حمایت از حجت‌الاسلام رئیسی از ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری انصراف داد. (لینک)

بررسی همزمان صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری در شورای‌نگهبان

43: 12 - سخنگوی شورای نگهبان گفت: این شورا همزمان با ثبت‌نام داوطلبان انتخابات‌ ریاست‌جمهوری، صلاحیت آنها را بررسی می‌کند. (لینک)

واکنش «فتاح» به تخریب حجت‌الاسلام رئیسی

31: 12 - روابط عمومی کمیته امداد امام(ره) در واکنش به سوء برداشت برخی رسانه‌های دولتی از اظهارات فتاح علیه حجت‌الاسلام رئیسی، طی اطلاعیه‌ای این اقدام را قبیح دانست.(لینک)

بیادی: احتمالاً به نفع روحانی کنار بروم

30: 12 - حسن بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد و گفت که احتمالاً به نفع روحانی کنار می‌رود. (لینک)

ثبت‌نام برخی کاندیداها پس از تحذیر برای ایجاد تفرقه است

11: 12 - جبهه پایداری در اولین بیانیه خود درباره انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم تاکید کرد که عدم توجه به توصیه داهیانه رهبر معظم انقلاب به برخی کاندیداها و تحذیر آنان از ورود به فضای انتخاباتی سیاسی کاری است تا افکار عمومی دچار سردرگمی و التهاب و تفرقه شود. (لینک)

«زاهدی» داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری شد

03: 12 - نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با حضور در ستاد انتخابات کشور در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد. (لینک)

این داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری در جمع خبرنگاران هم گفت که وجود باندهای فاسد قدرت و ثروت، آقازاده‌ها و اخوی‌زاده‌ها که از رانت اطلاعات استفاده می‌کنند، مشکل کشور است. (لینک)

کدخدایی از ستاد انتخابات کشور بازدید کرد

58: 11 - سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست‌جمهوری از ستاد انتخابات کشور بازدید کرد.(لینک)

محمد هاشمی‌رفسنجانی: تا آخر می‌مانم

42: 11 - محمد هاشمی‌رفسنجانی پس از ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری با حضور در جمع خبرنگاران وی درباره احتمال انصراف خود از انتخابات ریاست‌جمهوری به نفع یکی از داوطلبان گفته که اگر شرایط مهیا باشد تا آخر می‌ماند و رقابت می‌کند. (لینک)

برادر مرحوم هاشمی رفسنجانی همچنین در نشست خبری گفت که به توصیه برادرش در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم کاندیدا شده است. (لینک)

تبلیغات زودهنگام رسانه‌های حامی دولت برای روحانی+ تصاویر

12: 11 - ارگان رسمی دولت و برخی روزنامه‌های حامی دولت امروز بدون توجه به عدم شروع زمان قانونی تبلیغات، برای حجت الاسلام روحانی تبلیغات زودهنگام انتخاباتی کردند. (لینک)

مشاور نعمت‌زاده هم داوطلب ریاست‌جمهوری شد

55: 10 - حجت الاسلام گرامیان مشاور وزیر صنعت و معدن هم با حضور در ستاد انتخابات کشور برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرد.

حاجی‌بابایی: شعارم دولت کارآمد و مردمی است

09:19 - حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان در مجلس صبح امروز پس از ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد که شعاراش دولت کارآمد و مردمی است. (لینک)

حیدرپور: مستقل آمدم

08:57 - نماینده سابق مجلس با حضور در ستاد انتخابات کشور در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد. (لینک)

خلیلیان: کشور در شرایط اقتصادی نامطلوبی است

08:47 - وزیر جهادکشاورزی دولت دهم با حضور در ستاد انتخابات کشور در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد. (لینک)

تجمع مردمی دعوت از «قالیباف» برای حضور در انتخابات 96

21:06 - صدها نفر از مردم با تجمع در مجمتع فرهنگی سرچشمه تهران خواستار حضور محمدباقر قالیباف در صحنه انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1396 شدند.(لینک)

حجت‌الاسلام رئیسی وارد وزارت کشور شد

16: 17 -حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی با حضور در ستاد انتخابات کشور، داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم شد.(لینک)

وی در نشستی خبری با اهالی رسانه حاضر شد. این داوطلب انتخابات ریاست جمهروی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه شعار دولت شما چه خواهد بود گفت: شعار دولت من «کار و کرامت» است. (لینک)

روحانی به سؤالات خبرنگاران درباره عملکرد 4ساله خود پاسخ نداد

56: 16 - حجت‌الاسلام حسن روحانی بعد از ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری، حاضر به پاسخ به سؤالات خبرنگاران نشد. خبرنگار مستقر تسنیم در وزارت کشور می‌گوید، رئیس دولت یازدهم بعد از حضور در نشست خبری، حاضر به پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران نشد که این مهم با اعتراض خبرنگاران مواجه شد.(لینک)

زاکانی: دولت فعلی اقتصاد کشور را دچارمرگ مغزی کرد

27: 16 - زاکانی داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: کشور امروز از نظر اقتصادی در مرز بحران قرار دارد و دولت پیکره اقتصاد را دچار مرگ مغزی کرده است. و در بخش دیگری از سخنانش گفت:«جبهه مردمی» به هر جمع‌بندی برسد، همه باید با وحدت‌نظر این حرکت را تأیید و دنبال کنیم. (لینک)

ثبت‌‌نام 950 داوطلب تا این لحظه/ نام‌نویسی 18 چهره شاخص

19: 16 - 950 داوطلب تا ساعت 15:30 امروز در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم ثبت‌نام کرده‌اند. تا این لحظه 18 چهره شاخص ثبت‌نام کرده‌اند. (لینک)

روحانی برای ریاست‌جمهوری دوازدهم ثبت‌نام کرد

05: 16 -حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌ دولت یازدهم عصر امروز (جمعه 25 فروردین) برای ثبت‌نام در انتخابات ریاس

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۵۲۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ بر سر صندلی «شماره یک»؛ همه در برابر قالیباف!

آفتاب‌‌نیوز :

تلاش‌ها برای انداختن قالیباف از کرسی ریاست مجلس شدت گرفته است؛ از یک سو تندروهایی از جنس نبویان، رسایی و ذوالنور و از سوی دیگر متکی که مورد حمایت شورای وحدت است. برخی نیز گرچه سکوت کرده‌اند اما بعید نیست در اندیشه فتح کرسی «شماره یک» مجلس دوازدهم باشند.

همه در حال لابی کردن و برگزاری جلسات‌شان هستند، برای این جلسات هم نام‌های پر طمطراقی می‌یابند؛ مانند «هم‌اندیشی منتخبان جدید مجلس»

شاید برخی از آن‌ها هم‌فکر و همسو به نظر بیایند، اما این جلسات با محوریت برخی از منتخبان جدید تهران بصورت جداگانه برگزار شده و می‌شود که در یک جبهه قرار دارند.

لابی برای هیات رئیسه مجلس
محمود نبویان، حمید رسایی، منوچهر متکی و محمدباقر قالیباف؛ چهره‌هایی که سعی دارند با لابی‌های گسترده‌شان کرسی ریاست مجلس را از آن خود کنند یا سهم بیشتری از صندلی‌های هیات رئیسه مجلس داشته باشند.

خبرهایی که در چند روز گذشته منتشر شده، همگی نشان از جدی شدن رقابت‌ها برای انتخابات هیات رئیسه مجلس خواهد داشت؛ انتخاباتی که قطعا هیجان و شور آن از انتخابات اصلی ورود به مجلس بیشتر خواهد بود.

اولین گام نبویان برای‌ناک اوت کردن قالیباف
محمود نبویان از چهره‌هایی که به تندرو بودن شهره است، در انتخابات اخیر توانست شگفتی‌آفرین باشد و نفر اول تهران شد. نبویان پس از ۴ سال بیرون نشستن از مجلس، سال ۹۸ دوباره به ساختمان هرمی شکل بهارستان رفت، این بار اما با رأی اول تهران ماجرا فرق کرده است. او که مشخصا زاویه تندی با محمدباقر قالیباف رئیس فعلی مجلس دارد، در انتخابات اخیر بالاتر از حمید رسایی و مجری سابق صداوسیما و قالیباف ایستاد.

این اتفاق انگار اعتماد به نفس نبویان را دو چندان کرده و گویا دورخیز بلندی کرده برای کسب ریاست مجلس دوازدهم. هرچند او در اظهاراتی پیش از سال جدید تلویحا این موضوع را رد کرده بود اما نشانه‌های تحرکات بود گویای نکاتی دیگر است.

خبرهایی که در رسانه‌ها آمده، حاکیست که نبویان تعدادی از منتخبان جدید را گرد هم آورده و برای آن‌ها از «ضرورت وحدت نیروهای انقلاب اسلامی» سخن گفته است. در واقع اولین اقدامی که برای ناک‌اوت کردن قالیباف لازم بوده انجام شود، همان کاری است که نبویان به دنبال آن افتاده است؛ «تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی.»

در مجلس فعلی، فراکسیون اکثریتی با نامی مشابه به فراکسیون مد نظر نبویان و دوستانش در حال کار است که قالیباف ریاست آن را بر عهده دارد.

به زبان ساده‌تر، اقدام نبویان برای تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی، در واقع اعلان جنگ با قالیباف است و تلاشی همه‌جانبه برای از بین بردن فراکسیون فعلی قالیباف و تشکیل فراکسیونی جدید و البته تقریبا با همان نام مجلس یازدهم.

گویا این بار نبویان عزم خود را جزم کرده تا ریاست فراکسیون را در دست بگیرد؛ و وقتی هم که به ریاست فراکسیون به قول خودشان اکثریت برسد، بخش عمده‌ای از راه ریاست مجلس را پیموده است و حتی اگر به ریاست مجلس نرسد ریاست یک فراکسیون اصلی را در دست داشته باشد تا به او قدرت مانور بیشتری در مجلس آینده بدهد.

به نوشته ایسنا، «هسته اولیه تاسیس فراکسیون انقلاب اسلامی بیش از ۵۰ نفر از منتخبان مجلس دوازدهم را برای حضور در جلسه اولیه دعوت کرده بود که از این تعداد، حدود ۴۰ نفر از منتخبان که در فهرست‌های مختلف سیاسی نیروهای انقلاب عضویت داشتند، حضور پیدا کردند.»

رسایی هم در تکاپو است
جلسه نبویان با منتخبان جدید مجلس در حالی برگزار شد که دو روز قبلش حمید رسایی دیگر چهره تندروی اصولگرایان نیز جلسه‌ای با جمعی از منتخبان جدید مجلس برگزار کرده بود.

خبرگزاری ایلنا که این خبر را منتشر کرده، در متن خود نوشته «احتمالا یکی از مهمترین محورها و موضوعاتی که در جلسه امروز مطرح می‌شود موضوع انتخابات هیات رییسه مجلس و ریاست مجلس در دوره آینده باشد.» این خبر احتمال داده که «برخی افراد بیرون از مجلس جزو متولیان برگزاری آن باشند.»

متکی به صندلی «شماره یک» می‌اندیشد
در همین حال منوچهر متکی که سرلیست فهرست شورای وحدت (جامعتین، انجمن اسلامی مهندسین و…) بوده، اواخر فروردین ماه جلسه‌ای با حدود یکصد تن از منتخبان جدید برگزار کرده بود؛ البته حضور حدود ۱۰۰ منتخب جدید مجلس، با استناد به سخنان متکی است. به گفته وزیر اموز خارجه اسبق ایران، در جلسه مذکور، درباره «ضرورت تحول در رویکردها و کارکردهای مجلس دوازدهم» صحبت شده بوده که از نظر متکی «مهمترین موضوع» است.

او حمله نسبتا تندی هم به قالیباف داشت و گفته بود که «خانه ملت به سمت ریاست محور حرکت کرده در حالی که باید به سمت صحن محور باشد.»

متکی که در لیست شورای وحدت حضور داشت، شب پایانی تبلیغات انتخابات مجلس دوازدهم، وارد فهرست جوان تازه سر برآورده‌ی اصولگرایان یعنی علی‌اکبر رائفی‌پور، موسوم به «جبهه صبح ایران» شده بود، انگار که تحت تاثیر عقاید رائفی‌پور قرار گرفته که این چنین به مدیریت مجلس‌حمله‌ور شده است.

رقبای اصلی و فرعی همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف
مخرج مشترک این سه جلسه، همگی نشان از عزمی جدی برای انداختن قالیباف از کرسی ریاست مجلس دارد؛ نبویان، رسایی و متکی، همگی نه از مخالفان که از رقبای جدی قالیباف هستند؛ با این وجود آن‌ها برای رسیدن به این هدف مهم‌شان، باید یکدیگر را هم از میدان، به در کنند.

همه اینها در حالی است که روزانه به صف مدعیان ریاست مجلس اضافه می‌شود؛ مجتبی ذوالنور نماینده قم نیز اخیرا شنیده شده که برای‌ریاست مجلس، در حال رایزنی است.

قالیباف بیکار ننشسته است
البته که قالیباف هم در این میان بیکار ننشسته و در حال لابی‌های گسترده‌ای برای ابقای خود بر صندلی ریاست مجلس است. در این میان، ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف‌آباد به ایرنا گفته «محمد باقر قالیباف در حال برگزاری نشست‌هایی به صورت فردی و جمعی با منتخبین مجلس دوازدهم با موضوع و دستور کار ریاست مجلس آینده است.»

اخیرا نیز کامران غضنفری که با لیست صبح امید (رائفی پور) جزو منتخبان تهران برای ورود به مجلس دوازدهم است در یادداشتی که منتشر کرده، مدعی دادن وعده‌هایی از جنس وام و خودرو و عضویت در کمیسیون مورد علاقه در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف شده است. ادعایی که البته از سوی حبیب‌زاده، منتخب مردم مرند در مجلس شورای اسلامی تکذیب شده و گفته است؛ «من در آن جلسه مورد اشاره دکتر غضنفری بوده‌ام، به هیچ وجه بحثی درباره قول و وعده برای رأی دادن به ریاست مجلس نبوده و خلاف‌گویی است».

سکوت مرموز و خطرناک آقاتهرانی
با این وجود، سکوت مرتضی آقاتهرانی، می‌تواند سکوتی مرموز برای رقبا و البته ترسناک برای قالیبافی‌ها باشد؛ چرا که ریاست شورای مرکزی جبهه پایداری را بر عهده دارد و تک تک اعضای این تشکل، از دشمنان قدیمی قالیباف محسوب می‌شوند.

با وجود آنکه نبویان خود از اعضای‌جبهه پایداری است، اما مرتضی آقاتهرانی را نیز می‌توان یکی از مدعیان ریاست مجلس دانست، کما اینکه در انتخابات هیات رئیسه اجلاسیه سوم مجلس فعلی، او برای کسب کرسی ریاست با قالیباف وارد رقابت شد و نهایتا ۱۹۴ به ۵۳ میدان را واگذار کرد. در نتیجه می‌توان گفت که آقاتهرانی خود مترصد فرصتی برای انتقام‌گیری از محمدباقر قالیباف است و چه محفلی مناسب‌تر از مجلسی تندروتر از مجلس یازدهم!

این احتمال نیز وجود دارد که آقاتهرانی تا زمان انتخابات مرحله دوم که باید ۴۵ کرسی تعیین تکلیف شوند سکوت خود را ادامه دهد تا خللی به ائتلاف شانا و پایداری وارد نکند و بعد از عبور از آن مرحله سکوتش را درباره ریاست مجلس آینده بشکند.

جنگ قدرت در بهارستان
هرچند مخرج مشترک همه طیف‌ها و افراد مقابل رئیس مجلس که در حال لابی با منتخبان هستند، دشمنی با قالیباف است، اما آن‌ها قاعدتا تنها هدفشان، پایین کشیدن قالیباف از صندلی‌ریاست مجلس نیست و قاعدتا خودشان هم تمایل زیادی برای کسب این مقام را دارند؛ برای رسیدن به این آمال و آرزو، لاجرم باید هر طیفی، طیف دیگر را از حیض انتفاع ساقط کند و این مهم، مستلزم جنگ قدرتی خونین در عرصه سیاست خواهد بود؛ که گوشه‌ای از آن در هفته‌های منتهی به یازدهم اسفند ماه سال گذشته تجربه کردند و جامعه نیز شاهد این جنگ قدرت بود؛ جنگ قدرت شاید میان دو عضو ارشد جبهه پایداری یعنی آقاتهرانی و نبویان؛ شاید میان رسایی و آقاتهرانی؛ شاید میان رسایی و نبویان؛ شاید میان متکی و پایداری‌چی‌ها؛ شاید میان متکی و رسایی؛ و البته حتما میان همه اینها و قالیباف.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • نشست خبری معاونت علمی ریاست جمهوری
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • جنگ بر سر صندلی «شماره یک»؛ همه در برابر قالیباف!
  • عملیات «وعده صادق» گوشه‌ای از اقتدار نیروهای مسلح کشور بود
  • دادستانی انتظامی قضات جوان، مومن و متعهد را به جامعه معرفی می کند